søndag 10. januar 2010

Trekning på Spinnerens hjem

Her er reglene:

1. Skriv på bloggen din:
a. Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? Hva har du prøvd nytt? Hvordan har du presset deg selv ut fra din "comfort zone" til nye utfordringer? (Om du er helt fersk til spinning regner jeg med at alt ligger utenfor din comfort zone.  Eller, hva har du funnet ER din comfort zone? ("Comfort zone" betyr at noe er så behagelig at den har ikke noe utfordring; man kunne nesten gjøre det uten å tenke. Det betyr ikke at det er kjedelig, men heller at du har mestret det og at du kan "falle tilbake" på det for å slappe av og fortsatt vite at produkten kommer til å bli bra.)


I 2009 så ble det til at jeg stort sett brukte håndteiner, og jeg har både lært meg å spinne på tyrkisk håndtein og håndtein med vekten øverst (mine eldre håndteiner har vekten på midten eller nederst). For å tøye grensene litt, har jeg også prøvd å spinne litt tykkere garn enn vanlig. Vanskelige saker, men det ble til slutt relativt brukbart. Må nok øve en del mer.

b. Har du funnet at du spesielt likte noen fiber/redskaper eller ikke likte noe? Hvorfor eller hvordan?


Etter litt prøving så fant jeg ut at jeg ihvertfall ikke liker de letteste håndteinene, de som veier en en 10-12 gram og lignende. Jeg liker mest mulig tvinn fortest mulig med litt tyngde, så vi funket ikke så godt sammen. Det er nok like så greit at jeg ikke kjøpte meg noe sånt, for de hadde nok flydd veggimellom. Det er noe med det å kjenne vekten av det jeg holder på med, ellers så kjennes det ikke ut som om jeg har kontroll på det jeg holder på med.

c. Hva har du fortsatt lyst å lære eller der det noe du er nysjerrig om? (Fiber, teknikker, metoder, redskaper)

Jeg har lyst til å bruke mer vegetabilske fibre, og jeg kunne tenkt meg å lære meg å bruke kardemaskin, siden jeg er så lat og håndkardene er et par gamle og lite ergonomisk tilpassede planker. Jeg må også komme igang med rokken min igjen, for etter å ha hatt rokk i ca tre år, så har den nok stått mest for seg selv i de siste to årene. Forhåpentligvis får den være med på neste flyttelass. Når det gjelder teknikker på rokken, så ser det ut til at jeg antageligvis må begynne litt på nytt. Jeg testet rokken litt da jeg var hjemme hos min mor i julen, og jeg må nok øve på både jevnhet og det å få til en passende mengde tvinn.

d. Hva er det du er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? (skulle elske å se bilder her!)

Stort sett ble det ikke den mest produktive spinningen i 2009. En del garn ble gitt bort, og en del var også for det meste mindre utprøvninger av forskjellige fibre og teknikker og verktøy. Det jeg er mest fornøyd med, er derfor lua jeg lagde nesten fra bunnen av. Jeg kammet og spant og strikket selv, og det ble til den første lua jeg ville ha vurdert å gå med selv. Den passer perfekt og den ser ikke så ille ut, og det blir litt ekstra spesielt siden jeg er en inngrodd luehater som stort sett går med lue bare når det er tyve minus og snøstorm ute.
short rows wavy hat by Lee Meredith

e. Nevn Spinnerens Hjem slik at jeg får lettere finne det du har skrevet.
Sånn!

f. Tenk litt om hva du ville ha om du vinne: en håndtein eller fiber? Om fiber, tenk tilbake til del "C": noen spesielt du har lyst for?


Det er vanskelig å velge, men jeg troor muligens at jeg vil gå for fiber. Har mest lyst på diverse vegetabilske fibre, feks karbonisert bambus, soya eller tencel, men det aller meste funker. Kunne også tenkt meg batts, eller håndfarget tops. Men egentlig er det ikke så nøye, overraskelser er alltid gøy.

© Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar